Illustratie

Illustraties kunnen een grote bijdrage leveren aan beleving en begrip van tekst. Sterker nog: ze kunnen zelfs de ingang vormen voor een gesprek over lastige thema’s. De kern is dat illustraties op een ander niveau tot de lezer spreken. We werken in  verschillende (maar niet álle…) stijlen. Bekijk ook onze aparte illustratie website.

Je kunt bij De Zagerij terecht voor:

  • educatieve illustraties voor specifieke doelgroepen
  • redactionele illustraties voor boeken, tijdschriften en andere (digitale) media
  • illustraties bij muziek, poëzie en proza
  • illustraties voor speciale gelegenheden
GGD Haaglanden

Educatieve posters GGD Haaglanden

Plaatjes kunnen een goede ingang vormen om lastige of gevoelige onderwerpen te bespreken met jongeren. Deze thematische posters worden verspreid (en besproken) op middelbare scholen.


Yvonne van Galen

Autobiografie Dit is mijn leven

Yvonne van Galen schreef een rauw en persoonlijk boek dat wij illustreerden. In de illustraties speelt suggestie een belangrijke rol: niet al te gedetailleerd en precies zonder dat het decoratief wordt. Zo blijft er genoeg ruimte voor eigen inter­pretatie van de lezer.


RED - Nola

Muziekillustraties NOLA

Jazzmuziek en tekenen is geen vreemde combinatie. Het wordt wel bijzonder als je er een heel boekje met illustraties van maakt als begeleider van de ‘ontast­bare’ downloads van de nummers.


Rattencruise - boekomslag

Boekomslagen

Het omslag van een boek beoordeel je in een flits. In de boekhandel of online. Dus wat je erop zet kan maar beter lekker opvallen. Met een heldere illustratie op je cover geeft je jouw boek extra karakter.

Een illustratie nodig?

Kan jouw project wel wat visuele ondersteuning gebruiken? Of zoek je naar een aansprekend beeld of een andere manier om je informatie te presenteren? Wij bedenken en maken doelgerichte, aansprekende illustraties voor boeken, brochures, lesmateriaal, verslagen of kaarten.

Bel 06 446 24 147 of stuur een mail met je vraag.