Muziekillustraties NOLA

Opdrachtgever RED
Werkzaamheden Concept, Illustraties, Ontwerp en opmaak, Drukwerkbegeleiding


RED | Nola

Vraag

De oorspronkelijke vraag was: kunnen jullie een kinderboek maken bij ons nieuwe jazzproject? De begrippen boek, illustraties en jazz klonken als een logische combinatie. En misschien komt dat geïllustreerde boek over jazz voor kinderen er ook nog ooit, maar dit was Nola (afkorting voor New Orleans, Louisiana), muziek voor volwassenen.

Resultaat

Traditionele Amerikaanse jazz uit de stad waarvan men zegt dat het er de bakermat van is. Een stad met Franse invloeden die nog steeds zichtbaar zijn in het straatbeeld. Maar toch vooral thuisstad van Jelly Roll Morton, James Black en de fameuze marching bands.

Tien nummers, tien illustraties. Een spread per nummer, met een korte toelichting van de initiatiefnemers en muzikanten Ellister van der Molen en Bob Wijnen. Samen met Gideon Tazelaar en Wouter Kühne vormen ze de band RED. Voor RED ontwikkelden we al eerder lekker pittig materiaal: grafisch zwart en wit met rood. Dat moest Nola natuurlijk ook zijn. Maar dan wel met de ‘swing’ van de New Orlean jazz.

We lieten de illustraties op mooi ongestreken papier drukken, het geheel werd voorzien van een knalrood omslag met opgelegde platten voor en achter van 2 millimeter dik karton. Alles bij elkaar een bijzondere begeleider van de muziek.

Bekijk meer illustraties

De Zagerij heeft ook een aparte illustratiewebsite met nog meer voorbeelden van onze illustraties.

RED | Nola
RED | Nola

Hans Dulfer over NOLA: “Zo vreselijk MOOI! Niet te geloven, opmaak, letters, lay-out, tekeningen enz. alles even prachtig. Muziek dito dito met een sterretje. Wat een perfecte uitgave, ben jaloers zo mooi.

RED | Nola
RED | Nola

Een illustratie nodig?

Kan jouw project wel wat visuele ondersteuning gebruiken? Of zoek je naar een aansprekend beeld of een andere manier om je informatie te presenteren? Wij bedenken en maken doelgerichte, aansprekende illustraties voor boeken, brochures, lesmateriaal, verslagen of kaarten.

Bel 06 446 24 147 of stuur een mail met je vraag.