Gratis whitepapers en checklists

We schreven blogs over creatieve tools, over magazines, over het beoordelen van een ontwerpvoorstel en nog veel meer. Soms interessant genoeg om ze te bundelen in een whitepaper. Of zo praktisch dat ze het best tot hun recht komen in een checklist. Je kunt ze gratis downloaden en gebruiken.

Goed begin

Goed begin
Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor jou als opdrachtgever. Pak je het geven van een ontwerp­opdracht goed aan, dan levert je dat geld op. In de vorm van een beter resultaat. Begin goed met het lezen van dit whitepaper.

Magazine Power

Magazine Power
Download gratis het eerste hoofdstuk van dit boek over hoe je het verhaal van jouw bedrijf of organisatie kunt vertalen in een aantrekkelijk en authentiek magazine. Leer denken als een bladenmaker en stel je eigen bladformule op.

164 ideeën voor rubrieken

164 ideeën voor rubrieken
Breng afwisseling én structuur in je magazine of nieuwsbrief met een aantal goed gekozen rubrieken. In dit whitepaper bieden we je 164 ideeën voor rubrieken. Ter inspiratie of om direct te gebruiken.

Logo en huisstijl

Logo & huisstijl
In dit whitepaper Logo & huisstijl lees je onder meer waarom een huisstijl just nu zo belangrijk is, hoe je een goed logo herkent én hoe je erachter komt dat je aan een nieuwe huisstijl toe bent.

Magazines whitepaper

Magazine whitepaper
In 31 tips, cijfers en uitspraken over magazines delen we onze practise-based kennis van tijdschriften. Laat je overtuigen van de kracht van magazines en van het nut van een goed advies. Als het aan ons ligt maak je nooit meer een saai magazine!

Big Picture Magazine-model

Big Picture Magazine-model
We ontwikkelden het Big Picture Magazine-model om inzicht te geven in de elementen die je blad tot een succes kunnen maken. Je spoort met behulp van het model de zwakke punten van het tijdschrift op, maar het model kan je ook heel goed helpen bij het opzetten van een nieuw blad.

Goed Idee!

Goed idee!
Elk jaar helpen we tientallen klanten aan goede ideeën voor een veelvoud aan opdrachten. In de loop van de jaren verzamelden we uiteenlopende manieren om dat proces van ideeën genereren op gang te brengen of gaande te houden. We hebben een selectie gebundeld in Goed idee! Een kleine gids voor goede ideeën. We geven je hem graag cadeau.

Spiekbriefje voor het beoordelen van een ontwerpvoorstel

Hoe beoordeel je een ontwerpvoorstel
Komt je ontwerper binnenkort nieuwe ontwerpvoorstellen presenteren? Speciaal daarvoor hebben we in een spiekbriefje de belangrijkste zaken voor het beoordelen van een ontwerpvoorstel op een rij gezet. Hiermee begin je goed voorbereid aan een constructieve en productieve bespreking.

Eerste Hulp Bij Drukte

Eerste Hulp Bij Drukte
Je herkent het vast. Je bent te druk om goed over een opdracht na te denken, maar hebt wel ‘iets’ nodig. “Kunnen jullie niet gewoon iets maken? Dan reageer ik daar wel op.” Maar wij hebben toch echt informatie nodig voordat we aan de slag kunnen. Daarom hebben we een ‘invul-briefing’ ontwikkeld. Een handvat, gewoon om niks te vergeten en omdat een checklist nu eenmaal makkelijker is dan het allemaal zelf te moeten verzinnen.

In 9 stappen naar een (jubileum)magazine

(jubileum)magazine
In 9 overzichtelijke
stappen nemen we je mee in het proces van magazines maken. Elke stap vulden we aan met een tip uit de ervaringen die we opdeden tijdens het werken aan magazines voor onze klanten. Doe er je voordeel mee!