Illustraties voor autobiografie Dit is mijn leven

Opdrachtgever Yvonne van Galen
Werkzaamheden Illustraties, Opmaak, Drukwerkbegeleiding


Yvonne van Galen - Illustraties

Vraag

Yvonne van Galen schreef een rauw en persoonlijk boek over het seksueel misbruik dat zij als klein meisje onderging. De tekst is een combinatie van poëzie en proza. Hoewel het geen prettig verhaal is om te lezen, geeft de afloop hoop en kracht. Ze vroeg ons om het boek te illustreren.

Resultaat

Wij vonden het belangrijk dat de illustraties niet te letterlijk werden. Geen plaatje bij een praatje. Maar het andere uiterste, abstractie, was ook geen optie. Daarmee werd het te vrijblijvend, teveel decoratie.

In de uiteindelijke illustraties speelt suggestie een belangrijke rol: niet al te gedetailleerd en precies. Iets dat je ook terugziet in de aansluiting tussen tekst en beeld. Die is niet altijd 1-op-1 aanwezig, maar je begrijpt het associatief en gevoelsmatig wel. Zo blijven de illustraties open voor eigen interpretatie van de lezer.

Bekijk meer illustraties

De Zagerij heeft ook een aparte illustratiewebsite met nog meer voorbeelden van onze illustraties.

Yvonne van Galen - Illustraties
Yvonne van Galen - Illustraties
Yvonne van Galen - Illustraties

“Toen ik bij Quirine en Marthijn aanklopte voor de illustraties van mijn boek wist ik direct dat ik bij hen aan het juiste adres was. Met liefde voor hun vak verplaatsten ze zich in mijn verhaal en wisten ze mijn woorden om te zetten in prachtige beelden. Tekeningen die zowel een beeld oproepen als ruimte laten voor eigen interpretatie. Net als de tekst. De illustraties vullen de teksten aan en maken het plaatje compleet. Opdracht geslaagd. Creatief, vakbekwaam en accuraat. Ik had me geen betere vormgevers kunnen wensen.”

Yvonne van Galen - Illustraties
Yvonne van Galen - Illustraties
Yvonne van Galen - Illustraties
Yvonne van Galen - Illustraties

Een illustratie nodig?

Kan jouw project wel wat visuele ondersteuning gebruiken? Of zoek je naar een aansprekend beeld of een andere manier om je informatie te presenteren? Wij bedenken en maken doelgerichte, aansprekende illustraties voor boeken, brochures, lesmateriaal, verslagen of kaarten.

Bel 06 446 24 147 of stuur een mail met je vraag.