Doe de check

Benieuwd of je logo of huisstijl aan een restyling toe is? We hebben een aantal vragen opgesteld die je helpen erachter te komen of je een nieuw logo of nieuwe huisstijl nodig hebt. Vul de vragenlijst in, verzend hem en je ontvangt binnen een dag het antwoord in de mailbox.

1. Heeft de onderneming een huisstijl? Onder huisstijl verstaan wij niet alleen het logo, maar ook het geheel van afspraken over gebruik van het logo, beeldmateriaal en andere grafische elementen, gebruikte kleuren, lettertypes et cetera.
janeedat weet ik niet

2. Dateert het logo uit de begintijd van het bedrijf? Zeg 5 tot 10 jaar geleden?
janee, het logo is nog geen 5 jaar oudgeen idee sinds wanneer we dit logo hebben

3. Is de bedrijfsstrategie in de afgelopen 2 jaar veranderd? Zijn er bijvoorbeeld veel nieuwe producten of diensten ontwikkeld? Zijn er nieuwe markten bediend? Staat er een fusie of overname in de planning?
janeenog niet, maar er zijn wel plannen

4. Is het bedrijf andere doelgroepen gaan bedienen?
janeenog niet, er wordt wel over nagedacht

5. Is het logo geschikt voor gebruik in uiteenlopende contexten en platforms? Denk aan sociale media, website, (powerpoint) presentaties, digitaal en in druk.
janeeweet ik niet

6. Is het logo geschikt om op allerlei groottes te gebruiken?
ja, zowel klein als groot is alles nog heel goed leesbaar én scherpnee, verkleind is het niet meer te lezen en als je het vergroot wordt het onscherpweet ik niet

7. Is er een avatar versie van je logo?
janeeweet ik niet

8. Is het logo geschikt voor drukwerk (op papier, op weggevers als pennen)?
ja, we hebben aparte logo's voor drukwerkneegeen idee


Deze vragenlijst hoort bij dit artikel. We delen daarin onze inzichten over een goede huisstijl en waar wij op letten bij het maken van een nieuwe. Door het insturen van deze vragenlijst ga je ermee akkoord dat we je op onze mailinglijst zetten. Uiteraard kun je je daar elk moment van afmelden.