Z-card over gezonde keuzes

Opdrachtgever GGD Haaglanden
Werkzaamheden Visueel concept, Ontwerp en opmaak, Illustraties, Drukwerkbegeleiding, Projectcoördinatie


GGD Haaglanden z-card

Vraag

Voor GGD Haaglanden maken we al educatieve posters voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar. Maar nu wilde de GGD, samen met een aantal partners, kinderen tussen 12 en 14 jaar informeren over gezonde keuzes in je leven. Een breed onderwerp waarin bewegen, voeding, geestelijk welzijn, pesten, ouders met problemen, roken, alcohol, gamen, geld en sociale media een plaats moesten krijgen, voor een echt jonge doelgroep.

Resultaat

Wij scheppen er veel plezier in om dit soort complexe, omvangrijke informatie te verwerken tot een aansprekend ‘tool’ voor docenten. En tegelijkertijd tot een aantrekkelijk ‘hebbeding’ voor jongeren. Ook al komen we er niet in één keer in een rechte lijn.

Uiteindelijk bleek de meest geschikte vorm de challenge. Uiteraard voorzien van een informatieve toelichting, maar die was gescheiden van de challenge zelf. Dat kan prima op een handzame Z-Card. Op de ene kant een aantrekkelijk geïllustreerd speelveld met vragen en opdrachten, aan de achterkant de toelichting en informatie over de partners.

Docenten reageren zeer enthousiast, de dozen blijken niet aan te slepen. En de aantrekkelijke vorm maakt dat de Z-card niet direct in het donkerste hoekje van een rugzak verdwijnt.

Bekijk meer brochures

GGD Haaglanden z-card
GGD Haaglanden z-card

Een brochure nodig?

Je kan bij ons terecht voor een helder visueel en redactioneel concept, logische indeling van je brochure, illustraties, beeldredactie en -bewerking, (eind)redactie en ontwerp en opmaak van de brochure.

Bel 06 446 24 147 of stuur een mail met je vraag.

Magazine Power Met Magazine Power maak je nooit meer een saai magazine. Download het eerste hoofdstuk gratis.